Baudet
Putin
Trump
Erdogan
Wilders
Neem contact op met JayeM Productions

Baudet
Putin
Trump
Erdogan
Wilders
JayeM Productions Home Pagina

Thierry Baudet liegt er op los

Thierry Henri Philippe Baudet (Heemstede, 28 januari 1983) is een Nederlands politicus, historicus, auteur en jurist. In 2015 richtte hij Forum voor Democratie (FVD) op als denktank; in 2016 werd FVD omgevormd tot politieke partij met Baudet als politiek leider.

Na de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 nam Baudet op 23 maart dat jaar als FVD-fractievoorzitter zitting in de Tweede Kamer der Staten-Generaal.


In 2014 mengde Baudet zich in de maatschappelijke ophef rond versiergoeroe Julien Blanc door deze te verdedigen. Hij onderschreef in een blog de stelling van Blanc dat vrouwen door hun seksuele partner niet alleen maar met respect behandeld willen worden, maar dat mannen zich als alfaman moeten positioneren en dat vrouwen overrompeld, overheerst en overmand willen worden. Deze opvattingen leidden tot kritiek op Baudet, die daarop wederom verklaarde achter de ideeën van Blanc te staan. In de aanloop naar de verkiezingen en daarna gaf Baudet meerdere malen aan dat hij echter nooit had bedoeld dat iemand iets tegen iemand anders zin in mag doen.


Op een vraag van Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck over het ontbreken van vrouwen in de Quote 500 antwoordde Baudet in 2017 dat hij inderdaad zag dat vrouwen "minder excelleren in sommige beroepen" en meer interesse hebben in "familieachtige dingen".

In een interview met Powned lichtte hij deze uitspraken toe onder verwijzing naar onder meer een rapport van de OESO waaruit zou blijken dat 75% van de vrouwen er voor kiest om parttime te werken.

Ook benadrukte Baudet dat hij verder geen oordeel over dit gegeven had, en nadrukkelijk de mogelijkheid open hield dat dit in de toekomst zou kunnen veranderen; maar dat hij slechts de huidige situatie wilde beschrijven.

Een nieuwe man op de rechtse flank.

FVD - Wilt u dit of wilt u dat?